x
Kies uw taal: NederlandsFrançais

Uitbreiding Hotel Damier - Kortrijk

Hotel Damier werd pas in 1996 beschermd als monument. Het hotel heeft nochtans een rijke geschiedenis. De voormalige afspanning werd in 1398 voor het eerst vermeld als "huis ten Scake". Het was toen al een plek waar reizigers onderdak vonden. Daarmee is het pand het oudste hotel van Vlaanderen. De prachtige Rococogevel dateert uit 1769. Het hotel werd in 1944 grondig verbouwd. Via de oude koetsdoorgang kom je in de in 1944 bijgebouwde vleugels, gegroepeerd rondom een binnentuin. De inrichting werd ontworpen door de "Kunstwerkstede gebr. De Coene". Vooral de receptieruimte met lounge en een indrukwekkende trap dragen de stempel van De Coene. Je kan hotel Damier ook binnen via het café dat grandeur uitstraalt met hoge spiegels en lederen zetels.

Madelec werd gecontracteerd voor de uitbreiding van het hotel met een exclusieve nieuwe vleugel bestaande uit 15 kamers, 2 kantoorruimtes en 1 Copperhead-bar.
Wij leveren de technieken vloerverwarming, sanitair, verluchting, air-conditioning, domotica, oproepsysteem, brandbeveiliging en elektriciteit.
Alle technieken in 1 hand.