x
Kies uw taal: NederlandsFrançais

"MADELEC leidt op: LED en DRIVERS"

Technische kenmerken van led?

Wat op het eerste gezicht hetzelfde lijkt, kan totaal verschillend zijn wanneer je kijkt naar de onderliggende technische kenmerken van de lampen: binning, risicofactoren, thermische eigenschappen en helderheidsdegradatie maken allemaal deel uit van het led-dna.

Wat is een led driver?

Led drivers zijn als de "stroomregelaars" voor led lampen. Ze zorgen ervoor dat de led lampen de juiste hoeveelheid elektrische stroom krijgen die ze nodig hebben om te branden.
Vergelijk het met een auto die benzine nodig heeft om te rijden. De led driver is als de brandstofpomp die ervoor zorgt dat de motor van de auto de juiste hoeveelheid brandstof krijgt om te kunnen draaien.

Hoe werkt een led driver?

Leds hebben specifieke elektrische vereisten en werken op een lagere spanning dan wat normaal uit het stopcontact komt.

De led driver neemt de elektriciteit van het stopcontact en past deze aan, zodat deze geschikt is voor de led lampen. Het zorgt ervoor dat de stroom (A, ampères) of de spanning (V, voltage) constant blijft en daardoor de leds beschermt tegen beschadiging door te veel stroom of een te hoge spanning..

Led drivers spelen een cruciale rol bij het leveren van de juiste stroom en spanning aan leds. Ze converteren de wisselstroom (AC) van het elektriciteitsnet naar gelijkstroom (DC) die geschikt is voor leds.

Dus, de led driver is als een soort "vertaler" die ervoor zorgt dat de elektriciteit die uit het stopcontact komt, wordt omgezet naar de juiste vorm die led lampen nodig hebben om te kunnen branden.

Hierdoor kunnen led lampen efficiënt en betrouwbaar werken en langer meegaan.